Kategorie
 
 
 
Limited Special
Sleva 10 % na vše s kódem BALABIM10
Akce končí za:
 
 
 
 
 
Čtvrtek, 19 srpna 2021

Zdroj: Pexels.com

Prázdniny plynou jako voda, i když si to nechceme připustit, za pár týdnů budeme řešit návrat našich ratolestí do školy. Spolu s tím nastane čas plný povinností a domácích úkolů, který je ale třeba proložit i zábavnějšími činnostmi. Co takhle toho školáka nebo školačku potěšit nějakým pěkným dárkem?

Dárek pro děti vybírejte s rozvahou

Asi každý rodič to zná. Když se vydáte s dítětem do hračkářství, ukáže skoro na každou hračku, kterou tam mají. Zatímco vy si dokážete korigovat, co koupíte, s dalšími rodinnými příslušníky už to tak lehké není. Doma se vám pak hromadí hračky, se kterými si dítě buď nehraje vůbec, nebo si na ně vzpomene jednou za čas.

Zdroj: Pexels.com

I výběr hraček a dárků pro děti má své zákonitosti, neměli bychom brát hned první věc, kterou uvidíme. Čím se řídit?
Nejprve si ujasněte, pro jak staré dítě dárek vybíráte. Jiný totiž bude dárek pro 6leté dítě, jiný dárek pro dítě 10 let atd.

  • Vybíráte dárek pro holky, nebo dárek pro kluky?
  • K jaké příležitosti? Jde o dárek k narozeninám, svátku, Vánocům, nebo jen tak?
  • S čím si dítě nejraději hraje?

Zdroj: Pexels.com

Náš tip: Ideální jsou originální hračky, které podporují zvídavost, tvořivost a třeba i rozvoj motoriky. Víte, že na trhu je třeba oblíbená hračka našeho dětství, skákací guma?

Jaký dárek vybrat pro malého školáka?

Děti, které dosud chodily do školky, dostávaly převážně hračky. S nástupem do školy přichází na řadu i jiné dárky, třeba taková aktovka. Hodně dětí o ni píše Ježíškovi, je pro ně totiž symbolem toho, že se z nich stanou velcí školáci. To ale neznamená konec dárků v podobě hraček.

I malí školáci si totiž potřebují hrát. Stavebnice, autíčko, model letadla, plastelína i panenka jsou stále oblíbené, stejně tak koloběžky, tříkolky nebo brusle. Skvělým tipem na dárek jsou i společenské hry, u kterých strávíte čas jako rodina a užijete si kopec zábavy.

I malí školáci si totiž potřebují hrát. Stavebnice, autíčko, model letadla, plastelína i panenka jsou stále oblíbené, stejně tak koloběžky, tříkolky nebo brusle. Skvělým tipem na dárek jsou i společenské hry, u kterých strávíte čas jako rodina a užijete si kopec zábavy.

Zdroj: Pixabay.com

Víte, že fajn dárkem pro školáka jsou i výtvarné hračky, nebo dárky, které mohou dotvořit? Třeba taková skládačka ptačího krmítka nebo hmyzího hotelu je potěší a zabaví na delší čas. Stejně tak, když si založíte rodinný herbář nebo výletní deníček.

TIP: Pokud máte doma malou princeznu nebo v rodině nový přírůstek, viz tipy na dárky pro nejmenší.

Jak vybrat tu nejlepší školní aktovku pro prvňáčka?

Výběr školní aktovky určitě nepodceňujte, školní rok je totiž poměrně dlouhý a dítě ji každý den bude nosit na zádech. Dětská opěrná soustava se navíc neustále vyvíjí, kdo by chtěl svému dítěti do budoucna zadělat na problémy s páteří?

  • Aktovka, nebo batoh? Asi první otázka, kterou si položíte. Aktovka má charakteristický vzhled a pro prvňáčka je ideální volbou. Je totiž přehledná a nic se v ní neztratí. Navíc má pevné a stabilní dno, takže i když je prázdná, dobře stojí. Školní batoh ocení děti zhruba pro 4. třídu.
  • Pohlídejte si hmotnost aktovky. Pro prvňáčky jsou ideální ty odlehčené. Víte, že nejlehčí aktovky neváží ani 1 kilogram?
  • Nepodceňujte rozměry aktovky. Správně vybraná taška nesmí být širší než ramena dítěte, její spodní část dosahuje na úroveň kyčlí a ta horní je ve stejné výšce jako ramena.
  • Důležité je i anatomické tvarování zad, které kopíruje fyziologické zakřivení páteře. Jak to poznáte? Zadní strana tašky je v bederní části vyklenutá a v té hrudní prohloubená. Polstrovaná opora pro lopatky by měla být samozřejmostí.
  • Chtějte nastavitelné a polstrované popruhy.
  • Nezapomínejte ani na bezpečnostní prvky. Alespoň 10 % plochy školní tašky by mělo být reflexní.
  • A co školní batoh s vyztuženými zády? Pokud si v něm dítě udělá pořádek, proč ne?

Náš tip na závěr: Ať už jste se rozhodli pro aktovku nebo batoh, přizvěte dítě k výběru. Jak aktovky, tak batohy jsou k mání v mnoha variantách a designech. Školní batoh pro holku kluky příliš nepotěší a naopak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze