Kategorie
 
 
 
Limited Special
 
 
 
 
 
Pátek, 24 září 2021

Fototapeta s motívem frozen

Docházejí vám nápady na dárky pro děti? A co takhle zařídit jim parádní dětský pokoj, který jim budou kamarádi závidět? Nemusíte přitom utratit veškeré své úspory - často stačí přestavět nábytek, vymalovat nebo pořídit nové dětské tapety na zeď.

Dárky pro děti

Vymyslet originální dárek pro kluka nebo holku, ze kterého by byli skutečně nadšení, není jen tak. Ať už máte doma předškoláka, prvňáčka nebo středoškoláka, zcela jistě ho ale potěší pořádná rekonstrukce pokoje, ve kterém tráví většinu svého dne. Jak na to?

Dětský pokoj je pro děti vším

V první řadě je třeba si uvědomit, že dětský pokoj musí plnit hned několik funkcí. Slouží jako ložnice, šatna, herna a v pozdějším věku také jako studovna. Při jeho zařizování je třeba brát ohled na věk dítěte, jeho zájmy a potřeby. A zároveň nezapomenout, že máte k dispozici jen omezený prostor o ploše několika metrů čtverečních. 

Vytvořte v pokoji tři oddělené zóny

Moderní pokoj pro děti by se měl přizpůsobovat tomu, jak dítě roste a mění se jeho potřeby. V každém případě je ale důležité rozdělit pokoj na tři oddělené zóny - zónu spaní, zónu hraní a zónu učení. Jednotlivé zóny by měly být jasně ohraničené, například pomocí koberečku, závěsu nebo dětské tapety na zeď.

Co nesmí v dětském pokoji chybět

K základnímu vybavení dětského pokoje patří postel, šatní skříň a psací stůl se židlí. Menší děti zde budou mít také místo věnované hraní, starší studenti zase knihovnu nebo sedací vak. Dbejte na to, aby nábytek vyhovoval potřebám dítěte, byl praktický a účelný. Rozhodnete-li se investovat do kvalitního nábytku, přikloňte se ke stavebnicovému stylu. Nábytek s dítětem roste, je velice variabilní a dá se barevně upravovat a měnit.

Tapeta do studentského pokoje

Jak správně rozmístit nábytek

Ideální je rozmístit nábytek kolem zdí a uprostřed pokoje ponechat volný prostor na hraní a další aktivity. Nejdůležitější je správné umístění psacího stolu, který by měl stát čelem nebo bokem k oknu. Ujistěte se, že na pracovní plochu dopadá přirozené světlo a že si dítě při psaní nebude stínit rukou.

A jak umístit dětskou postel? Dítě by z ní mělo mít dobrý rozhled po celé místnosti a vidět přímo na vstupní dveře, aby se cítilo bezpečně. Postel by zároveň neměla stát přímo pod oknem, jinak k němu budete mít ztížený přístup. Nemluvě o tom, že kvůli starším, špatně těsnícím oknům by spící dítě mohlo nastydnout.

Které barvy zvolit

Děti mají rády barvy, příliš pestrý pokojíček by na ně ale mohl působit rušivě. Vybavení dětského pokoje proto laďte do teplých, světlých tónů, které působí harmonicky. Naopak dekorace a doplňky mohou hrát všemi barvami a celou místnost krásně rozzářit.

Tapeta do pokoje pro kluka

Dejte šanci tapetám

Tapety a fototapety s dětskými motivy pokojíček zútulní a opticky promění - stačí zvolit ty správné barvy a vzory. Vhodnou volbou jsou vliesové nebo vinylové tapety, které se vyznačují vysokou odolností a především omyvatelností. Případných skvrn od jídla a pití se tak poměrně snadno zbavíte.

Výběr motivu přizpůsobte tomu, zda vybíráte tapety do dětského pokoje pro holku, nebo pro kluka. Kromě toho přihlédněte k věku dítěte a jeho zálibám. V neposlední řadě se ujistěte, že tapeta, případně fototapeta, nepůsobí jako pěst na oko, ale naopak ladí se zbývajícím vybavením interiéru.

Tapeta do dětského pokoje

Jak zařídit skutečně malý dětský pokoj

Pokud při zařizování nebo rekonstrukci pokoje bojujete doslova o každý centimetr čtvereční, máme pro vás pár tipů, jak omezený prostor využít na maximum

  • Investujte do vestavěného, chytře navrženého nábytku. Pojme hodně věcí a umožní vám využít prostor od poklady ke stropu.
  • V případě, že pokoj obývají dvě děti, pořiďte jim palandu
  • Patrovou postel ale využijete i v případě, že máte jedináčka. Prostor, který vznikne pod vyvýšeným lůžkem, lze totiž vybavit úložnými prostory na oblečení nebo z něj vytvořit hrací prostor.
  • Hodně místa ušetří úložné boxy sloužící i jako posezení, závěsné kapsáře nebo pojízdné boxy pod postel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze